22 agosto 2014

guardar para etiqueta chinesa

Cai dishes are made from vegetables and meats (pork and fish mostly). With over 200 different vegetables used frequently in Chinese cuisine, variety of cai is endless. “Normal practice is to have a selection of shared dishes with lots of rice, which generally makes for greater variety and balance.”

Traditionally, meals consumed by farmers and others who earned their living through manual labor emphasized the filling carbohydrates provided by the fan, which often consisted of coarse grains rather than polished rice. Traditional etiquette at such meals required that one must always eat all of the fan.


Meals served to the upper classes and as formal banquets were composed primarily of cai, or dishes, with grain dishes often served only in small, symbolic portions at the end of the meal or omitted completely.

http://www.kas.ku.edu/archived-site/chinese_food/meals.html
"Boa parte da nossa vida está composta de pequenos encontros com pessoas que vemos no elevador, na fila do ônibus, na sala de espera do médico, no meio do trânsito da cidade grande ou na única farmácia da cidadezinha onde vivemos... e ainda que sejam momentos esporádicos e fugazes, são muitos por dia e incontáveis ao longo de uma vida. Para um cristão, são importantes, porque são ocasiões que Deus lhe dá para rezar por essas pessoas e mostrar-lhes o seu apreço, tal como deve suceder entre os que são filhos de um mesmo Pai. Fazemos isso normalmente através desses pormenores de educação e de cortesia que temos habitualmente com qualquer pessoa, e que se transformam facilmente em veículos da virtude sobrenatural da caridade." Fernández-Carvajal, Coleção Falar com Deus" volume 3,Tempo Comum(1) Semanas I a XII, pag. 33. "